top of page

DE ZICHTBAARHEID VAN TILBURG


‘Tilburg is een sociale stad, waar je snel een connectie hebt met anderen,’ vindt Citymarketeer bedrijven Nicole Severijns, die werkzaam is bij Citymarketing Tilburg. Deze onafhankelijke stichting stelt zich tot doel ervoor te zorgen dat meer mensen kiezen voor Tilburg door het positieve vestigingsklimaat van de stad breed onder de aandacht te brengen. De stichting kent vier doelgroepen: bewoners, bezoekers, bollebozen (= studenten) en bedrijven. Severijns concentreert zich – zoals gezegd – op de laatste. Zichtbaarheid voor het vestigingsklimaat creëren, is volgens haar een sleutelbegrip. ‘Mensen koppelen, informatie ophalen en uitzetten, het midden- en kleinbedrijf in de stad overtuigen van het belang van netwerken en andere mkb-bedrijven naar Tilburg proberen te halen.’


In Tilburg, de zesde stad van het land, neemt het gevoel van trots onder de bewoners toe. Zeker na de geslaagde Koningsdag van 2017 en de verbouwde binnenstad met de Spoorzone en de Piushaven als in het oog springende trekpleisters. ‘Tilburg is ook een stad van snelle besluiten en samen aanpakken,’ zegt Severijns, die zich vanaf voorjaar 2017 bij de genoemde stichting inspant voor het Tilburgse bedrijfsleven. ‘Een stad van makers,’ noemt ze Tilburg, met transport en industrie als koplopers. Dat Citymarketing Tilburg haar taak serieus neemt, bleek wel in juni 2018, toen Tilburg net naast de Nationale Citymarketing Trofee greep, die dat jaar naar Dordrecht ging.


Het ondernemerschap sprak Severijns (Tilburg, 1974) altijd al aan. Ze studeerde commerciële economie in Breda en ging zich in 2013 echt met netwerken bezighouden bij haar werk voor Regio Business. Eerder werkte ze bij Heijmans en Otto. Op persoonlijke titel bouwde ze een groot netwerk op in Tilburg en omgeving. Toen in november 2016 de functie van Citymarketeer bedrijven vrijkwam, solliciteerde ze hiernaar. ‘Er wordt een beroep gedaan op mijn creatieve en marketing skills. Het is een superleuke baan; geen enkele dag is hetzelfde.’


Mensen in het bedrijfsleven verbinden, daar gaat het om. Zo prijkt er op de site Make it in Tilburg (makeitintilburg.nl) een zakelijke agenda met als titel ‘netwerken in Tilburg’. Vijfentwintig netwerkmomenten in één maand (ontbijten, lunches, diners, borrels) en een FuckUp Night, waarbij ondernemers over hun grootste blunders spreken. Elite Model Look komt met een casting naar Tilburg en Ticket to Tilburg wordt een nieuw platform waar ook kaartjes kunnen worden besteld. ‘Niet alleen bedrijven laten weten dat het klimaat hier optimaal is,’ stelt Severijns, ‘maar ook studenten doen beseffen dat Tilburg niet alleen maar een studentenstad is. Ze kunnen hier ook een toekomst opbouwen.’


Het idee van citymarketing is relatief nieuw. In Tilburg kwam het in 2015 van de grond. Al sinds de val van de Berlijnse Muur zijn Nederlandse bedrijven niet meer trouw aan de Hollandse industrieterreinen en vestigen ze zich ook in het oosten van Europa. Citymarketing is bedoeld om de mogelijkheden binnen de lands- en stadsgrens te accentueren. Tilburg prijst zich in de markt als ‘een logistieke topregio’. Severijns maakt gebruik van alle mogelijke kanalen om haar stad onder de aandacht van haar doelgroep te brengen. ‘LinkedIn is daarbij een relevante netwerksite. Ze somt haar werk als volgt op: ‘Alles draait om zichtbaarheid.’


Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
No tags yet.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page