top of page

Biografie

Op de lagere school schrijf ik een opstel over de film Moby Dick. Dat is meteen mijn eerste product, dat helaas verloren is gegaan. Ik ontwikkel een belangstelling voor verhalen en literatuur en ga na de havo Engels studeren. Ik lees met name werk van Ernest Hemingway en de Britse schrijvers D. H. Lawrence en Thomas Hardy. Ook ben  ik heel mijn leven al een fervent filmliefhebber. Structuur in verhalen haal ik enigszins uit boeken, maar nog meer uit films.

Schrijven doe ik vanaf het begin van de jaren negentig. Mijn eerste publicatie is autobiografisch: Zwaluwen (1998). Maar ik wil zelf een verhaal gaan bedenken en vind inspiratie in een ramp op de Oostzee. Daar vergaat in september 1994 de veerboot M.S Estonia, waarbij 852 mensen omkomen. Al bij het vernemen van het ongeluk op het journaal die bewuste morgen, had ik beelden op mijn netvlies van deze horrornacht op zee. Ik zat vaak genoeg op de veerboot naar Engeland om te weten onder welke omstandigheden de ramp zich voltrokken moet hebben.

Ik bezoek Zweden en Estland en bereid voor om een factionboek te schrijven: fictie gebaseerd op werkelijkheid. Ik maak de oversteek op de opvolger van M.S. Estonia, de Regina Baltica.

Overtocht naar Zweden verschijnt in maart 2003. Het boek krijgt lovende kritieken, waaronder die in                   en

 

Ook De Boekensalon, de toonaangevende recensiesite van de bibliotheek, sprak positief over het boek. Lees de recensie

Voor mijn volgende boek blijf ik dicht bij huis. De onderwijswereld waarin ik werk - en dan met name die van het zogenoemde ‘tweedekansonderwijs’  - is de achtergrond van een verhaal met als hoofdthema ‘schuld’. Dit boek - De laatste Schakel - verschijnt in maart 2007. Net als de eerste twee verschijnt deze titel bij uitgeverij Servo.   De Boeksalon over

 

Ik begin een nieuw boek over een Brusselse taxichauffeur, maar dat blijft een tijdlang onvoltooid op de computer staan. Ik ga Journalistiek studeren. Omdat ik docent Engels ben, kan ik een stage regelen bij Amerikaanse kranten in Boston. Hier schrijf ik een veertigtal artikelen. Links naar enkele van die teksten:

Ik rond mijn studie af en pak de draad van het schrijven weer op. In dertien maanden werk ik het verhaal over de taxichauffeur uit tot de thriller Schakels, die in november 2015 verschijnt. De boodschap van dit boek is: Het zware leven dat vrouwen moeten doorstaan als ze slachtoffer worden van mensenhandelaren.

Vanaf 2016 houd ik me bezig met het schrijven van columns en werk ik het idee van een nieuw boek uit (Zie Eilandvrees).

bottom of page