top of page

ODE AAN LINKEDINDe vrouw kreeg een uitnodiging van Marcel Molenaar, Country Manager LinkedIn Benelux, om eens met een aantal mensen dat een deel van hun brood verdiende met behulp van dit netwerk, te komen brainstormen. Ze werd LinkedIn Ambassador en gevraagd om op beurzen als De Dag van de ZZP’er in de LinkedInstand mensen te woord te staan. Ik heb het over Erna van Poppel (Tilburg, 1963), een energieke ondernemer met een lange staat van dienst.


Van Poppel, die Taal- en Literatuurwetenschap studeerde aan Tilburg University, deed ervaring op bij drie niet geringe projecten. Zo raakte zij in 1991 in Amsterdam betrokken bij de realisatie van NewMetropolis, op het moment dat het technologie-museum NINT transformeerde tot NewMetropolis (het huidige NEMO), het groene gebouw aan het Oosterdok boven op de IJtunnel. Ze werkte samen met de architecten van Renzo Piano en beleefde hier als 28-jarige haar eerste grote werkervaring. ‘Het bijzondere aan dit grote project was dat alle neuzen dezelfde kant opstonden,’ herinnert de Brabantse zich. Hierna was ze als voorlichter gedetacheerd bij de Projectorganisatie Betuweroute en vervolgens startte ze kookstudio De Gulle Ark in Oisterwijk, alvorens in de communicatie te stappen. ‘De kookstudio was een interessante ventweg. Ik had behoefte aan iets met materie als kennismaking met het ondernemerschap,’ aldus Van Poppel. ‘Nu ben ik op de hoofdweg terecht-gekomen, dIe van de communicatie.’ Van Poppel houdt van de energie van het beginnen aan iets of zoals ze zelf zegt: ‘Van de lichte chaos als iedereen mag meepraten en ieders koninkrijk nog één grote oersoep is.’


Momenteel begeleidt Van Poppel ondernemers - met name ZZP’ers - in een adviserende rol, die altijd start bij het LinkedInprofiel van de klant. Hoe kunnen we de ondernemer en de deskundige in jou tot vrienden maken, is de vraag die ze haar klanten stelt. Ze probeert bij vrouwen de kwaliteit bescheidenheid de juiste plek te geven en spoort mensen aan keuzes te maken en die kenbaar te maken in het LinkedInprofiel. Zij is niet zomaar een vrouw die bijvoorbeeld roept: ‘Ga bloggen.’ Nee, Van Poppel gaat eerst zelf een jaar bloggen, om vanuit ervaring te kunnen spreken.


In een lijst met ondernemerskwaliteiten die haar onder ogen kwam, miste ze de kwaliteit ‘moed’. Een vriendin merkte met een glimlach op: ‘Dan ben jij Miss Moedig!’ Van Poppel startte onder deze naam een reeks blogs op LinkedIn over vrouwen die op het gebied van ondernemen met kop en schouders boven het maaiveld uitsteken.


Van Poppel ziet LinkedIn als een netwerk dat levenslang waardevol blijft. ‘Het netwerk kan als een poort dienen tot andere contacten die van belang kunnen zijn. En het houdt nooit op. Als je op latere leeftijd nog sociaal maatschappelijk betrokken bent, dan blijft je netwerk bestaan.’


Als enige dochter uit een ondernemersgezin (haar ouders hadden een kapperszaak in Tilburg), kreeg Van Poppel van jongs af aan te horen dat ze het visitekaartje was van de zaak. Ze nam dan misschien als volwassene niet de kappersschaar ter hand, maar in haar eenmanszaak ‘Hart voor jouw Zaak’ wijst ze klanten met enthousiasme op de invulling van een passend zakelijk profiel. Een op maat gesneden professioneel visitekaartje.

Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
No tags yet.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page