top of page

ANTISLIPSTRIPS, EEN BIJZONDER PRODUCT


Je staat er niet altijd bij stil als je vanaf de fraai aangelegde vlonder op het dak van een museum van het vergezicht geniet of bij het betreden van een appartementencomplex de siertrips ziet die op de vloer zijn aangebracht. Functionaliteit verhult als decoratie. Het zijn namelijk geen decoratiestrips, maar antislipstrips. Broodnodig voor de veiligheid van mensen. Achter dit op het eerste oog eenvoudige product schuilt een bedrijf en daarachter weer een ondernemer. Ruud Nonhebel is zo’n man. Hij stapte vijfentwintig jaar geleden in de wereld van de entreematten, breidde dat uit met antislipproducten en heeft nu een bedrijf met klanten in elke provincie van ons land.


Nonhebel Antislip & Entree oplossingen voorziet in een duidelijke vraag: veiligheid op openbare plekken en binnen bedrijfssectoren. Het is een nichemarkt. Voorzieningen om uitglijgevaar tegen te gaan worden niet altijd in het bouwbestek meegenomen en daar profiteert Nonhebel van. Men bezuinigt vaak op het aanbrengen van strips in het hout en daar komt men later op terug. De aanschaf van antislipproducten komt dus voort uit noodzaak. Nonhebel kan z’n producten achteraf aanbrengen en dat is de kracht van het bedrijf. Alle ondergronden leren kennen, leverde Nonhebel – die vijf man personeel in dienst heeft – gespecialiseerde vakkennis op die de meeste concurrenten missen. Vandaar dat Nonhebel weinig concurrentie kent in zijn werkveld.


De entreematten maken nog steeds onderdeel uit van het bedrijfsaanbod, maar het zijn luxeproducten. Daarbij komt dat entreematten erg lang meegaan. De goedlachse Nonhebel zei ooit tegen een klant: ‘Ik hoef me toch geen zorgen te maken over je omzet, omdat je mat nog niet versleten is?’ Daarom was de uitbreiding met antislipproducten een welkome stap voor z’n onderneming.


Nonhebel hoeft geen bedrijven te benaderen met de vraag of ze een antislipprobleem hebben; dat zou zinloos zijn. Hij moet dus op het internet goed vindbaar zijn. Dagelijks krijgt hij drie tot vier aanvragen binnen, wat aantoont dat z’n bedrijf een begrip is geworden. De vakbeurs

Facilitair & Gebouwbeheer en de Bouwbeurs zijn belangrijke evenementen. Daar gezien worden levert hem opdrachten op en brengt hem naamsbekendheid.


Een breed scala aan sectoren weet het bedrijf te vinden, casino’s, grootwinkelbedrijven, vastgoedbeheerders, bouwbedrijven, scholen, overheids-gebouwen en de NS als voorbeeld. Een enkele keer voert Nonhebel over de grens opdrachten uit, zoals op Curaçao, waar hij de Koningin Emmaburg (‘de Pontjesbrug’) van antislipmateriaal voorzag.


‘Wij hebben dit product als specialisatie. We doen het er niet zomaar bij,’ zegt de communicatief sterke Nonhebel. Antislipstrips: een detail voor de een en een kostwinning voor de ander.

Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
No tags yet.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page