top of page

BIG YELLOW TAXI


Typ je straatnaam en woonplaats in op Google en vul dit aan met het woord 'ambulance'. Druk op enter. Je kunt nu zien wanneer de ambulance met spoed uitreed om bij jou in de straat iemand op te halen. Datum, tijdstip tot op de minuut nauwkeurig en huisnummer. Bijvoorbeeld: 21 oktober 21.16 uur, Dorpsstraat 12. Wie er opgehaald wordt staat er niet bij. De heer of mevrouw De Jong? We weten het niet. Bij een alleenstaande is het wel duidelijk.


Waarom staat dit op het internet, vraag ik me af. Een krampachtige poging om in buurten samenhorigheid te genereren? (Zo van: hoe gaat het met uw man, mevrouw De Jong? Ik las het op internet.) Een bestuurlijke plicht vanuit Den Haag in het kader van openbaarheid van bestuur?


Ik snap dit niet. Ook al kan iemand me het uitleggen, dan resten me toch de volgende vragen: Hoelang staat er dit op? Als iemand overlijdt, wordt het bericht dan uit piëteit verwijderd? Gaan werkgevers deze zoekfunctie straks op hun lijst van interessante tools zetten bij werving van nieuw personeel? Zet er dan ook meteen op wie voor een ivf-behandeling geregistreerd staat! Wie kinderen heeft met een chronische aandoening en mogelijk andere verzuim slurpende gezinseigenschappen.


Of vinden we het een leuk gadget bij een kwartiertje verveeld surfen op het net? Welk huis staat te koop in de buurt, wat is de vraagprijs en hoe zijn de foto's van het interieur? Wie vroeg een bouwvergunning aan en wie is er failliet? Wie heeft zijn hondenbelasting nog niet betaald en wie is er door een ambulance met spoed naar het ziekenhuis gebracht?


Voor mij hoeft het niet. Deze internetwildgroei die als klimop je privéleven binnendringt en steeds meer ervan op ieders beeldscherm zet. Laten we zaken die echt privé zijn zo veel mogelijk privé houden.
Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
No tags yet.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page