top of page

HET KOMPAS VAN DICAPRIOVanaf 2004 heeft acteur Leonardo DiCaprio het kompas van zijn carrière stevig in eigen hand. Hij kiest voor rollen in grote, veelomvattende producties en kan maar op één manier werken: vol overgave. In zijn nieuwste film, The Revenant, stapt hij in de wereld van de eerste kolonisten die aan het begin van de negentiende eeuw in de Amerikaanse wildernis op jacht gingen voor de pelsindustrie. Bij moeilijke opnames gaat de man ontberingen en tegenslag niet uit de weg. En dat verdient respect; DiCaprio is een megaster, die zich een weg door makkelijke en goedlopende Hollywoodproducties zou kunnen dromen.


DiCaprio (41) kan in de veranderende wereld van de cinema de verleiding weerstaan om zijn toevlucht te nemen in tv-series en zich onder te dompelen in de glamour die inherent is aan zijn status. Hij profileert zich als een harde werker, die naar het schijnt nog steeds op zoek is naar erkenning. Of misschien wil hij juist zijn métier beoefenen, zonder acht te slaan op wat anderen over hem zeggen. Met een Oscar zijn hotelkamer induiken na de Academy Awards viel hem in ieder geval nog niet te beurt. En dat is onbegrijpelijk. Hij bracht de Top Tien Amerikaanse Literatuurklassieker The Great Gatsby bij een jong publiek onder de aandacht en had meer dan een handvol onvergetelijke rollen in films als Blood Diamond, Revolutionary Road en The Wolf of Wall Street.


Naast acteur is DiCaprio erg begaan met het milieu. Op zijn twitterpagina rept hij met geen woord over het werk dat hem beroemd heeft gemaakt. Zijn volledige aandacht is gericht op hoe we onze planeet kunnen conserveren voor het nageslacht. En ook dat is geen half werk van de man die Duits en Italiaans bloed in zijn aderen heeft stromen.


‘Ik wil gewoon goed werk afleveren over zaken die me interesseren,’ zei DiCaprio onlangs in een interview. Zijn jongste film The Revenant, een titel die verwijst naar iemand die uit de dood opstaat, moet hem op koers houden en nog meer mensen doen inzien dat DiCaprio één van de laatste acteurs is in de echte zin van het woord.

Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
No tags yet.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page