top of page

WAAROM?


25 waaromvragen die me soms bezighouden:


Waarom heb je vaak jeuk aan je gezicht als je een baby de fles geeft? Waarom hopen de herfstbladeren zich elk jaar op bij onze voordeur en nooit bij de buren? Waarom denk ik telkens weer dat één kopje rijst voor twee personen niet genoeg is en gooi ik er twee in de pan? Waarom heet een dier dat zo hard kan rennen een antilope? Waarom was Afrika-weldoener Nelson Mandela multimiljonair? Waarom mag het boek Mein Kampf van Adolf Hitler niet gepubliceerd worden en waarom heb ik op Google in 0,32 seconde een onthoofdingsvideo van IS gevonden? Waarom zijn er mensen die denken dat de begrippen 'duurzaamheid' en 'dierenwelzijn' in één zin thuis horen?


Waarom zie ik een flink aantal van mijn vrienden niet vaak en waarom komen ze straks wel allemaal naar mijn crematie? Waarom kan iemand jaren aan het Paul Krugerplein wonen zonder zich af te vragen wie dat was? Waarom rondt 65% van onze bevolking de middelbare school af met een vmbo-diploma en waarom hoeft in het Koningshuis niemand het met zo’n diploma zien te stellen? Waarom is het altijd op vakantie dat ik veters kapot trek? Waarom geef je een serveerster fooi en waarom bedank je je moeder zelden voor alle jaren dat ze voor jou heeft gekookt? Waarom krijgt een zieke hond een spuitje en waarom zei de dokter tegen mij, toen ik wakend bij mijn stervende moeder hem ’s nachts belde omdat het ‘lelijk’ werd: ‘Ach meneer De Beer, dat hoort bij doodgaan.’


Waarom krijgt niemand Mart Smeets van de buis? Waarom kan een politicus na het maken van een fout de kwestie vaak afdoen met: ‘dat betreur ik’, en waarom wordt een burger erop afgerekend? Waarom zijn er mensen die tegenslag bij anderen classificeren als ‘een uitdaging’ of ‘een nieuwe kans’? Waarom noemt een bankdirecteur het ontslag van 9000 medewerkers ‘het begin van een stap voorwaarts’? Waarom lopen we – gedreven door emotie - aan de hand van de media van het ene nieuwsfeit naar het andere? Waarom heeft een verhaal mét inhoud 14 likes op Facebook en waarom krijgt een schattig videootje van een hond die met een hertje speelt er 600?


ความคิดเห็น


Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
No tags yet.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page